ישראל היא אולי לא מדינה גשומה מאוד, אבל גם כך איטום גגות הוא כמובן חובה. אחת השיטות המקובלות היא זיפות, וכאן בעמוד תמצאו סקירה מפורטת של היתרונות ושל החסרונות שלה. מוזמנים לקרוא, וכך שתוכלו לקבל החלטה נכונה אם לבחור בה או להעדיף אופציה אחרת.
היתרונות של זיפות גגות
היתרון הראשון של זיפות גגות, שיטה ותיקה שכמובן הוכיחה את עצמה באינספור מקרים, הוא העלות הנמוכה שלה. החיסכון שלכם, בהשוואה למשל ליריעות ביטומניות, יכול להגיע גם ל-25-40% במחיר.
היתרון השני הוא ההתאמה לכל גג כמעט. בדרך כלל גם ניתן להשלים את האיטום תוך זמן קצר יחסית. עוד יתרון הוא פשטות היישום של הזפת. בהתאם גם קבלני איטום פחות מנוסים יכולים להשלים את העבודה בהצלחה, אם כי כדאי כמובן לבחור איש מקצוע מיומן.
החסרונות של הזפת
לצד היתרונות, זיפות גגות סובל גם מחסרונות וכדאי כמובן להיות מודעים אליהם. החיסרון הראשון הוא התחזוקה הנדרשת: הזפת מספקת הגנה לגג, אבל היא בעצמה זקוקה להגנה מהשמש, ולכן בכל שנה יש למרוח שכבת הלבנה על הזיפות.
חיסרון אחר שחובה לקחת בחשבון הוא העמידות היחסית נמוכה של הפתרון הזה. בדרך כלל זפת מחזיקה מעמד 3-5 שנים, כשלשם השוואה יריעות ביטומניות ימלאו את ייעודן גם עשור שלם. בזמן העבודה יש במבנה ריח בולט מאוד של זפת, ולא כולם אוהבים אותו, אם כי באופן טבעי הריח מתפוגג עם סיום העבודה.
על מה חשוב להקפיד כשמזפתים גג?
אם בחרתם באופציה של זיפות גגות, ודאו שקבלן האיטום מבצע את העבודה כהלכה. השלב הראשון הוא ניקוי יסודי של הגג, כולל פינוי פסולת, מפני שאחרת הזפת פשוט לא תידבק לגג. עוד פעולה שחובה לבצע לפני הזיפות עצמו היא תיקון סדקים, פגמים וכו', כדי שלא יהיו נקודות תורפה בשכבת האיטום.
זיפות הגג עצמו כולל קודם כל שכבת יסוד של חומר ביטומני שעבר דילול המים. לאחר ייבוש מלא של שכבה זו אפשר למרוח את הזפת, קוד בנקודות החיבור שמהוות אזורים מועדים לפורענות ולאחר מכן בשאר הגג.