בטון הוא אחד מחומרי הגלם הנפוצים ביותר בענף הבנייה בארץ, ולא רק בו. קירות בטון, צינורות בטון, רצפות – ויש כמובן עוד מוצרים על בסיס התערובת של חול, צמנט, מים וחצץ. האיכות הבולטת ביותר של הבטון היא כמובן החוזק שלו לאחר שהוא מתקשה. בהתאם כשיש צורך לנסר בטון, נדרש ציוד ייעודי ועוד דגש חשוב הוא אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים מאוד בתפעול הציוד.
באיזה ציוד משתמשים כדי לנסר בטון?
ניסור בטון מתבצע בעזרת מסור ייעודי – מסור שכולל דיסק יהלום. היהלומים הם כידוע החומר החזק ביותר בטבע, ולכן הדיסק שמצופה בהם נהנה גם הוא מקשיחות וחוסן רבי עוצמה. רק מסורים מהסוג הזה מסוגלים לנסר קירות בטון, צינורות ושאר פריטים שעשויים מחומר גלם זה.
עוד כדאי לדעת כי תוך כדי ניסור הבטון באמצעות מסור היהלום, חשוב להתיז מים אל המשטח שאותו מעבדים. הסיבה לכך היא שעוצמת הפעולה גורמת להתחממות משמעותית, והמים מאפשרים לצנן את האזור ולמנוע נזקים לבטון ולמסור. בנוסף מצמצם זרם המים את כמות הלכלוך שנפלטת תוך כדי הניסור.
באילו מקרים נדרש ניסור בטון?
ניסור בטון הוא פעולה נפוצה למדי במסגרת עבודות בנייה ושיפוץ. כך למשל אם רוצים לפעור חור לטובת הצבת חלון חדש בקיר בטון יתבצע ניסור, שכמובן חייב להיות מדויק מאוד – וזה עוד אחד מהיתרונות של מסורי דיסק יהלום, היכולת לבצע עבודות מדויקות לחלוטין.
גם במסגרת הקמת ממ"דים – שירות שהפך למבוקש מאוד בשנים האחרונות עקב הסיכון הבלתי מבוטל למתקפות טילים, והעובדה שאין כמעט מקום בישראל שלא חשוף לסיכון זה – מתבצעים ניסורים של בטון.
למה יש חשיבות רבה לניסיון?
כל ניסור בטון – של עמוד תומך, של קיר, של רצפת בטון (שאגב, הפכה בשנים האחרונות לאופציה שאדריכלים רבים מקדמים בזכות המראה הייחודי ובעל הנוכחות העזה שלה), של צינור וכו' – מחייב ניסיון רב. הניסיון הכרחי כדי לתפעל ביעילות ובבטיחות מרבית את הציוד רב העוצמה, כאמור מסור היהלום, כדי להבטיח דיוק ללא פשרות וגם כדי לסיים את הפעולה בזמן הקצר ביותר האפשרי, אלמנט שיש לו מן הסתם גם השלכות כלכליות.