מתקשים לארגן את ארונות הילדים? כאן נפרט את כל מה שצריך לדעת על סידור ארונות ילדים!
טבעם של ילדים
ילדים, מטבעם, זקוקים לעזרה בכל מה שקשור לארגון והתארגנות והדבר נכון לגבי כל גיל, כאשר עם השנים הם צוברים עוד ועוד כלים בארגז הכלים שלהם, שעוזרים להם להתמודד עם האתגרים האובייקטיביים שלהם בתחומים אלו. לכן מוטל עלינו – המבוגרים, לעזור להם בכך הן בעבודת הסידור עצמה והן בהקניית הרגלים.
הבעיה
עד כאן, זה נשמע פשוט וקל. אבל מה קורה כאשר גם למבוגר האחראי אין את הכלים הדרושים לשמירה על סדר וארגון? או כאשר הילד לומד כיצד להתארגן לבד, אבל לא מצליח למצוא את הבגדים הרצויים לו בתוך הארון? לכן חשוב לדעת כיצד לארגן את הבגדים בארון באופן הנוח והיעיל ביותר. והשלב הראשון הוא להקנות להורה את הכלים הנכונים על ידי סידור ראשוני ולימוד כיצד לשמר את המצב.
הכלל הראשון – לדעת להיפרד
סידור ארונות ילדים ולמעשה, סידור של כל ארון, מתחיל בפרידה מהפריטים הלא נחוצים. את זה ניתן לעשות על ידי מיון הפריטים, כאשר עוברים עליהם אחד אחד, לערימה של פריטים שהיו בשימוש בשנה האחרונה ומצבם טוב ולערימה של פריטים שלא היה בהם שימוש בשנה האחרונה או שמצבם לא באמת מאפשר שימוש.
הכלל השני – הפרד ומשול
אמנם השנה מחולקת לארבע עונות, אבל מבחינת הביגוד ניתן לחלק אותה לשלושה חלקים: קיץ, חורף ועונות מעבר. לאחר החלוקה לפי עונות, יש לשים את הבגדים של העונה הרלוונטית במקום עם גישה נוחה לילד כדי למנוע נפילה של בגדים אחרים במהלך הניסיון להוציא את הבגד הרצוי. את הבגדים הנותרים ניתן לשים במדפים העליונים, בחלק האחורי של המדף ואפילו בארונות נפרדים.
הכלל השלישי – צמצום
לאחר שצמצמנו את כמות הבגדים שבארון, השלב החשוב הבא בתהליך סידור ארונות ילדים הוא צמצום הנפח של הבגדים שנותרו. את זה ניתן לעשות על ידי שמירה של הבגדים הלא רלוונטיים לעונה זו בשקיות ואקום. שקיות אלו שומרות על הבגדים מפני מזיקים ועוזרות להם לתפוס פחות נפח.