אם אתם בונים בית דו משפחתי במגרש אשר מציב מגבלות ובגין זאת הבית יהיה צר וארוך, הרי שחשוב מאוד לבחור מראש אדריכל אשר יודע כיצד להתמודד בצורה מוצלחת עם עיצוב בית דו משפחתי צר וארוך. המטרה היא ליצור בבית מהסוג המדובר תחושה של מרחב לצד פונקציונאליות ועל כן, יש לעצב את החלל עצמו בצורה חכמה, למקם את החדרים השונים בצורה נכונה ואת החללים המרכזיים של הבית בצורה נכונה והכל בהתאם לצרכים של הדיירים העומדים על הפרק ובשילוב הידע המקצועי של האדריכל.
כיצד מתכננים בית דו משפחתי צר וארוך
עיצוב בתים פרטיים זה ללא ספק עבודה הרלוונטית עבור מומחים מקצועיים בתחום שכן, חשוב מאוד לעצב את הבית הן בהתאם לצרכים ולרצונות של דייריו ובד בבד להתחשב בנתונים השונים של הבית ולדעת כיצד להשיג היתרים והיכן לא מומלץ לגעת במבנה המקורי. כאשר מדובר על מבנה צר וארוך, המטרה היא ליצור תחושה של מרחב וגודל ובד בבד, להפוך את הבית לפונקציונאלי ונוח עבור דייריו. כאשר מדובר על בית דו משפחתי צר וארוך, אין ספק שיש צורך לשים דגש מהותי אפילו יותר על הענקת תחושה של מרחב לנוכח הנתונים הפיזיים של הבית.
ניתן ליצור חלל פתוח המהווה את לב הבית, כאשר פתח יציאה גדול קושר את הפתח המדובר לחצר. בשטח המרכזי ניתן למקם את הסלון, את המטבח, את פינת האוכל, את פינת המשפחה כאלמנט רב תכליתי שכל אחד מארבעת הדפנות שלו מעניקה מענה ייעודי לצרכים: הדופן שפונה לכניסה יכולה לשמש כחלל אחסון המכיל מגוון מגירות שונות ומעניק פתרון יעיל ואיכותי לניירת וכן למגוון אובייקטים שונים אשר צריכים להיות זמינים אך עדיף שלא תהיה להם נוכחות פיזית, דופן נוספת יכולה להצניע גרם מדרגות שיוביל אל קומת מרתף, דופן שלישית יכולה להכיל את ארון החשמל והדופן הרביעית פונה אל הסלון והיא חושפת פינת עבודה מאובזרת שיכולה לשרת בצורה הטובה ביותר לפחות שני אנשים. מדובר על ניצול מקסימלי של החלל המרכזי של הבית.
כדאי מאוד לשלב בכל היקף הבית פתחים שיהיו למעשה חלונות, כאשר כדאי להתקין בהם מסגרות של פרופיל בלגי. הרבה חלונות יוצרים תחושה של מרחב, הם מחדירים אור טבעי ומשמעותי לתוך הבית וכך נוצרת התחושה שהבית גדול יותר.
בחירת תאורה נכונה לבית
אחד הדברים שיוצרים אווירה ומשפיעים באופן מהותי על תחושת המרחב בחלל הוא התאורה. בחירת תאורה לבית דו משפחתי ארוך וצר חייבת להתבצע בצורה נכונה הן מבחינת גופי התאורה והן מבחינת בחירת סוג התאורה הנכון עבור הבית. כאשר מדובר על בית צר כדאי מאוד שלא לבחור עבורו גופי תאורה גדולים מדי שיתפסו מקום משמעותי בחלל. כדאי ללכת דווקא על גופי תאורה שקועים ועל תאורה בהירה, אשר יוצרים תחושה של מרחב בחלל. כדאי לזכור כי תאורה יכולה ליצור אשליה של גודל בכל חלל ועל כן, כדאי להשקיע בבחירה נכונה שלה.
בחירת ריהוט
מעבר לתכנון החלל בצורה נכונה ובחירת התאורה בצורה נכונה, אין ספק שיש חשיבות מהותית בבחירת הריהוט בכל חדר בבית. לא כדאי כלל להעמיס בריהוט יתר על המידה בכל חדר שכן, עומס ריהוט יכול ליצור תחושה של חלל קטן. המטרה היא לבחור את הריהוט שישמש אתכם מבחינה פונקציונאלית בצורה הטובה ביותר, אך שיתפוס כמה שפחות מקום בחלל. כמו כן, ריהוט שאיננו נחוץ לכם, אפשר לוותר עליו. מעבר לכך, גם אביזרים דקורטיביים שונים יש לבחור בצורה מדויקת ולא להעמיס יתר על המידה באביזרים שמטרתם היא לקשט את החלל. זכרו שלא כל אביזר דקורטיבי ולא משנה כמה יפה הוא בעיניכם, מתאים לכל חלל.