אחד המקצועות הקשים ביותר כסטודנט הוא מקצוע הנדסת הבניין. הלימודים אורכים כ-4 שנים סיזיפיות בהן לומדים בין היתר שרטוט, פיזיקה, קונסטרוקציה, מכאניקה, ועוד קורסים רבים ומורכבים. אחד הדברים הקשים והמורכבים ביותר בלימודי הנדסת בניין הוא פרויקט גמר תכנון מבנים, הפרויקט הסופי שמסכם את כל מה שנלמד במהלך התואר, ובו הסטודנט נדרש להשתמש בכל הכלים שקיבל במהלך לימודיו ולתכנן מבנה מא' ועד ת'. אם הגעתם למאמר זה, אתם כנראה סטודנטים להנדסת בניין הנדרשים בפרויקט גמר תכנון מבנים. מרגישים לחוצים? יש לנו כמה טיפים בשבילכם.
פרויקט גמר תכנון מבנים – מה נדרש מכם
- אם אתם לומדים כהנדסאי בניין במגמת תכנון, תידרשו לתכנן בית צמוד קרקע עם אלמנטים כגון קורות, עמודים, תקרות ורצפות, גרמי מדרגות, לכלול מרחב מוגן וכן את תכנון יסודות המבנה.
- אם אתם לומדים כמהנדסים במגמת תכנון מבנים תידרשו לתכנן מבנה של כ-8 קומות לפחות, ובנוסף לכל מה שנדרש למעלה, תצטרכו גם להתאים את המבנה מבחינה בטיחותית למקרה של רעידות אדמה, הצגת חלופות לתקרה טיפוסית במבנה, בחירה של חלופה עדיפה בהתאם לשיקולים של עלויות וזמן ביצוע ותכנון תקרה בקומה טיפוסית.
פרויקט גמר תכנון מבנים הוא פרויקט מורכב ותהליך התכנון של פרויקט זה מדמה לכם, הסטודנטים, כיצד נראית העבודה של מהנדס בניין באופן ממשי, והכנה לשוק העבודה ולחיים המקצועיים.
פרויקט גמר תכנון מבנים – היעזרו במנחים ובאנשי מקצוע
פרויקט גמר תכנון מבנים קובע במידה מסוימת את עתידנו המקצועי. אם נעמוד בהצלחה בתכנון הפרויקט ונקבל ציון טוב, כך גם עתידנו בשוק התעסוקה ייטב. מפאת מורכבותו של הפרויקט, אנו נאלצים פעמים רבות להתמודד עם הררי מידע ומיעוט שעות קבלה של המנחים בתואר על מנת שהפרויקט יהיה ברמת גימור גבוהה ומדוקדקת. לעתים סטודנט להנדסאות בניין מקבל ליווי מועט מידי בעת כתיבת הפרויקט, וזהו מכשול שסטודנטים רבים נופלים בו. בשנים האחרונות קמו מספר גופים פרטיים שמציעים ליווי מקצועי בפרויקט גמר תכנון מבנים מתוך הבנה שפרויקט זה קובע את עתידכם המקצועי. אם אתם מרגישים עומס ולחץ בעת תכנון הפרויקט, ואתם לא מקבלים מענה מתאים מן המוסד בו אתם לומדים, אל תחששו לגשת לאחד מן הגופים הללו ולקבל ליווי מקצועי אמיתי.